Виставка до Міжнародного дня пам'яті жертв голокосту

2023-01-27

Книги

27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Сьогодні зникають покоління, які пережили страхіття масових знищень у роки Другої світової війни, зокрема, жахливу трагедію людства – Голокост. Але пам’ять залишається в документальному і художньому слові. Тож запрошуємо до читального залу і пропонуємо ознайомитися з книжковою виставкою "Чорна хроніка Голокосту".

На виставці ви знайдете збірки документів з архівів різних країн, які реалістично відтворюють картини минулого – масове винищення єврейського населення на окупованій території України.

На особливу увагу заслуговують: видана вперше українською мовою "Чорна книга" (збірка свідчень і документів про Голокост, зібраних Єврейським антифашистським комітетом у роки Другої світової війни), "Чорна земля" Тімоті Снайдера (грунтовне дослідження, що пропонує новий погляд на великий злочин ХХ ст. й водночас розкриває ризики, з якими ми стикаємось в ХХІ ст.). Рух єврейського Опору, рятування євреїв місцевим населенням, українськими Праведниками народів світу – ці драматичні явища воєнного лихоліття повною мірою відображені на сторінках презентованих видань.

Літературні джерела дають можливість читачам відчути дух епохи та доторкнутися до проблеми особистісного вибору в часи важких випробувань. І не тільки. Втратити людяність – дуже легко, а повернути – вже ні…

Запрошуємо усіх, хто цікавиться історичним минулим, до перегляду виставки!

Книги

Кiлькiсть переглядiв: 63

Коментарi

Новини

Опитування

Чи подобається вам наш сайт

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930