Про насильство в сім'ї

2023-11-15

Люди у бібліотеці

Насильство у родині лишається однією з актуальних проблем нашого суспільства. На превеликий жаль, існує насилля – вдома, на вулиці, на роботі, в школі. Ми постійно бачимо пригнічення однієї людини іншою і поступово звикаємо до насилля.

Правоохоронці наголошують, що війна – не привід терпіти домашнє насильство. Тому маємо знати права і закони, за якими можемо захищатися та захистити своїх близьких.

У читальній залі бібліотеки відбулась зустріч із старшим інспектором з дотримання прав людини Ksenya Matiukha "Насильство в сім’ї: позиція суспільства і правовий захист держави".

Визначили поняття "домашнє насильство", його ознаки, особливості.

Правоохоронця дала поради щодо запобігання домашнього насильства як явища у сучасному соціумі: як довести факт домашнього насильства, куди звертатися громадянам, які постраждали від домашнього насильства з метою отримання консультації та правового захисту?

Наголосила на правовій, нормативній базі українського законодавства, основних державних документах – Конституції України, міжнародних договорах, Кримінальному кодексі України, Кодексі України про адміністративні правопорушення, Законі "Про запобігання та протидію домашньому насильству" та інших законодавчо-правових актах щодо недопускання насильства, які визначають права і обов’язки кожного члена сім’ї, захищають від жорстокості та насильництва.

#КорюківкаБібліотека

Кiлькiсть переглядiв: 14

Коментарi

Новини

Опитування

Чи подобається вам наш сайт

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930