Збройні Сили України – гарант захисту цілісності і незалежності держави

2015-12-04

Люди у читальному залі

Під таким гаслом у читальному залі Центральної районної бібліотеки 4 грудня відбулось засідання «круглого столу», присвячене Дню Збройних Сил України. Провів засідання голова районної державної адміністрації Олександр Савченко.

У засіданні взяли участь: перший заступник міського голови Леонід Малиш, військовий комісар районного військкомату Юрій Бойко, голова ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергій Милейко, учасники АТО, керівники районних служб та управлінь, працівники центральної районної бібліотеки, громадськість міста.

Зі вступним словом до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Олександр Савченко, який відмітив, що сьогодні Збройні Сили України ви є гарантом стабільності та безпеки нашої держави. Він подякував військовослужбовцям за відвагу і героїзм, відчайдушність та бойову майстерність, які вони демонструють на сході України. До щирих привітань та побажань злагоди і добробуту приєднався перший заступник міського голови.

Бібліотекар І категорії центральної бібліотеки Тетяна Науменко розповіла про історію створення Збройних сил України. Важливу роль української армії відзначив районний військовий комісар. У своєму зверненні Юрій Бойко відзначив важливу роль волонтерського руху, взаємодопомогу самих військовослужбовців, говорив про реструктуризацію військової служби. «Захист Батьківщини – святий обов’язок кожної людини», - зазначив військовий комісар, підводячи підсумки.

Привітав своїх побратимів та поділився досвідом перебування на сході держави Сергій Милейко - голова ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО».

Про відродження інституту капеланства в українській армії розповів благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії, настоятеля Свято-Вознесенської парафії м. Корюківки УПЦ КП отець Тарасій Баїк.

Звернувся до присутніх і голова Корюківської міської молодіжної Громадської організації «Альтернатива» Володимир Онищук щодо виховного потенціалу громадських організацій у вихованні майбутніх захисників Вітчизни.

Окрім того, учасники засідання, військовослужбовці отримали відповіді на проблемні питання. Керівники районних відділів та управлінь розʼяснили ситуацію щодо соціального захисту учасників АТО, медичного обслуговування, оздоровлення та реабілітації, харчування дітей учасників бойових дій у навчальних закладах, розширення заходів з патріотичного виховання молоді та ін..

В ім’я незалежної України та з нагоди свята Дня Збройних сил України Почесними грамотами районної державної адміністрації були нагороджені учасники антитерористичної операції Микола Скороход та Руслан Альохін.

Люди у читальному заліЛюди у читальному заліВиставка

Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi

Новини

Опитування

Чи подобається вам наш сайт

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930