Поезія - це завжди неповторність

2014-03-20

В.Божок, С. Жарий, І. Халіман у бібліотеці В.Божок, С.Жарий, І.Халіман у бібліотеці

У переддень Всесвітнього дня поезії у читальному залі зібралися любителі поетичного слова – місцеві поети: Сергій Жарий, Ігор Халіман, Віктор Божок, учні гімназії на літературний колаж «Стріли поетичного слова».

Ці вірні піддані світу Поезії – талановиті люди, з багатобарвним сприйняттям світу, з душею, відкритою для всього прекрасного. На зустрічі автори читали свої вірші, згадували моменти їх написання, давали уроки кожному. Бо поезія – це завжди неповторність. Однакових поетів не буває, в кожному є щось своє, незвичне. З кожним поетом асоціюються свої рими, думки, настрої, слова. Це відчули усі учасники.

Маємо надію, що весь цей поетичний настрій збігається з настроєм аудиторії, що вони відкриють для себе внутрішній світ, віршовані рядки автора, поділяться ними із своїми рідними та друзями.

У ході зустрічі були презентовані книги В. Божка та С. Жарого, нова книга І. Халімана «У кольорі літ»,

Наш народ несе із собою у століття велику силу. Ніколи не потьмяніють золоті розсипи української поезії, серед яких чільне місце займають і літератори Корюківщини.

Сергій Михайлович Жарий (псевдонім – О. Доленко) (24 січня 1939 рік, місто Корюківка Чернігівської обл.) – поет.

Біографія

Народився 24 січня 1939 року у місті Корюківка на Чернігівщині. Дитинство його припало на тяжкі воєнні роки. Рано залишився без батька, який загинув під час Великої Вітчизняної війни. Самому довелося ставати на ноги без батьківської опіки і підтримки.

Шістнадцятилітнім прийшов на Корюківську фабрику технічних паперів, розпочав трудову біографію робітником котельні. Більше тридцяти років трудився на цьому підприємстві. Був начальником цеху, секретарем парткому, головним технологом, начальником виробничо-технічного відділу. Заочно закінчив Ленінградську лісотехнічну академію і аспірантуру.

У службових справах Сергію Михайловичу їздив країною, бував у Японії та Фінляндії.

Творчість

Вірші друкувалися у Корюківсбкій районній газеті «Маяк», чернігівських газетах. Спочатку підписував твори псевдонімом О. Доленко.

На початку 2001 року вийшла друком збірка творів «Загляните в душу мою». Вона невелика за обсягом і вміщує близько ста віршів, охоплює період, починаючи з п'ятдесятих років до двохтисячного. До збірки увійшли твори, присвячені рокам війни і післявоєнної відбудови Корюківки, різнопланові поезії, у яких переважають глибокі філософські роздуми про життя і сучасність, вчинки людей, їх трудові будні, містить ліричні вірші.

Віктор (Віталій) Божок (1957 с. Держанівка Носівський р-н Чернігівської обл.) – поет, прозаїк, журналіст.

Біографія

Віктор (за паспортом Віталій) Миколайович Божок народився у 1957 році в с. Держанівка, Носівського району Чернігівської області. З четвертого класу почав писати вірші. Після закінчення школи працював різноробом у меліорації, слюсарем, електролінійником, радіотелемайстром. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка. Поет живе і працює в місті Корюківка.

Творчість

Талановитий журналіст, кореспондент газети “Маяк”. Автор книг прози, поезії та публіцистики: “Невмирущі громи”, “Світання дзвонів”, “Світло відродження”, “Нічні тигри”, “Архіпелаг Дженлаг”, “Безкрилі береги”, “Квітування грози”, «Меченый рейс», «Течія імен золота».

Нагороди

Володар звання «Зірка української журналістики»(2007)

Лауреат міжнародних журналістських та літературних конкурсів: «Золоте перо» (1988), «Гранослов» (2002), «Тріумф» ім. М. В. Гоголя (2013), «Україна: Голодомор 1932-1933» (2003), «Свіжий погляд» (2003).

Лауреат Всеукраїнських конкурсів : «Золотий Кадуцей» (2004), «До чистих джерел» (2004), «Свій голос віддаю на захист природи» (2002).

Лауреат Всеросійських журналістських конкурсів «Лучший материал года» (1990), «Экология России. Из века в век» (2005), та ін.

Кiлькiсть переглядiв: 791

Коментарi

Новини

Опитування

Чи подобається вам наш сайт

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930